Toonderkenners Dick de Boer en Amstelvener Klaas Driebergen belichten de veelzijdigheid van kunstenaar Marten Toonder met verhalen en sfeerbeelden op woensdagavond 11 april (19.30 uur) in bibliotheek Stadsplein Amstelveen.

Het oeuvre van Marten Toonder, de bedenker van Olivier B. Bommel en Tom Poes, is bijzonder veelzijdig: het omvat talloze strips, cartoons, illustraties, tekenfilms, verhalen, essays, gedichten en een autobiografie. Maar ten diepste beschouwde Toonder zichzelf als een ‘verhaaltjesverteller’, die daarbij al deze verschillende vormen gebruikte. In deze lezing wordt die veelzijdigheid getoond (ook door middel van veel mooi beeldmateriaal), met speciale aandacht voor de nieuwe essay- en verhalenreeks ‘Het complete proza van Marten Toonder’.

Dick de Boer maakte samen met Loek Donders het boek ‘De tekentafel wiebelde een beetje: De beginjaren van Marten Toonder 1933-1943.’ Driebergen schreef eerder Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen bundelden zij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder. Meer informatie: www.klaasdriebergen.nl

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. In de pauze van de presentatie van Dick de Boer en Klaas Driebergen zal er gelegenheid zijn voor een drankje, boekverkoop en signeren.

Prijs: € 10,00. Leden: € 5,00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.