De lokaal bekende en onvermijdelijke kunstenares Stephanie Rhode gaat de Japanse binnentuin van het Cobra Museum verzorgen. Zij bood zich daartoe aan tijdens de plaatselijke talkshow BV Amstelveen, maandag in P60. De tuin is aangelegd en ontworpen door de Japanse kunstenaar  Shinkichi Tajirien geeft een naar de elementen verwijzende haiku weer.

Rhode neemt de taak over van een museummedewerker die al jarenlang maandelijks de kiezels in de tuin harkt met een daarvoor speciaal vervaardigde hark, in concentrische vormen. Maar die gaat binnenkort met pensioen.

Rhode, die het labyrint op het plein maakte ter gelegenheid van het jubileum van de stedenbanden met Tempelhof en Villa El Salvador,  kreeg ter plekke de hark voor de tuin aangereikt.

Zij werd bekend door haar wereldwijde projecten met huisjes, het steeds weer terugkerende thema in haar doorgaans tijdelijke installaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.