Ruud Kootker wordt de nieuwe voorzitter van de fractie van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in de gemeenteraad. De nieuwe fractie heeft hem daartoe vrijdag unaniem benoemd. Hij is overigens een nieuweling in de lokale politiek.

Jacqueline Solleveld Olthof wordt vice voorzitter van de nieuwe fractie. Kootker neemt het fractievoorzitterschap over van Jitze Bakker, die wegens zijn drukke werkzaamheden de politiek gaat verlaten.

Burgerbelangen Amstelveen behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw 4 zetels, maar wist wel 900 stemmen meer te vergaren dan in 2010.

De partij heeft ook haar trio burgerleden rond, afgevaardigden die wel in raadscommissies, maar niet in de gemeenteraad zitten. Zij horen wel bij de totale fractie. Als burgerleden werden Danielle de Kluijver, Henk Heuvingh en Pieter Monkelbaan benoemd. De Kluijver is al sinds een jaar burgerlid voor bbA, de andere twee stonden respectievelijk als nummer 8 en 10 op de kandidatenlijst.

 

Ruud Oord, jarenlang raadslid voor Burgerbelangen, blijft beschikbaar voor advies en ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.