Het Amstelveens Nieuwsblad, waarin onder meer de gemeentelijke mededelingen via een advertentie staan, moet eindelijk beter worden bezorgd. De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat de gemeente een diepgaand onderzoek instelt naar de wekelijkse verspreiding. Veel Amstelveners ontvangen de krant nooit.

Het Nieuwsblad is in Amstelveen volgens de partij een van de belangrijkste informatiekanalen naar de burger. Maar de gemeentelijke wekelijkse informatie bereikt een groot deel van de bewoners nooit, constateert BbA. Daarover wil de partij in een raadscommissie vragen stellen.

Klachten over de verspreiding van het huis-aan-huisblad Amstelveens Nieuwsblad zijn er al jaren, zowel in de gemeenteraad als bij de uitgever. Dat was voor bbA een reden om in de verkiezingstijd eens na te gaan waar het Nieuwsblad wel en niet werd bezorgd. Het blad bleek in hele wijken nooit of op zijn best onregelmatig te komen. BbA heeft een lijst van die wijken en straten aangelegd. Ruud Oord, lid van de bbA-fractie, noemt de slechte bezorging structureel en wil weten of er sprake is van grove nalatigheid of van opzet.

In het laatste geval worden volgens hem de adverteerders, de gemeente, maar ook de politieke partijen die in het Nieuwsblad adverteerden min of meer misleid met geflatteerde oplagecijfers. Mocht dat laatste waar zijn, dan dringt bbA er bij de gemeente op aan de communicatie met de Amstelveners op een andere wijze te laten plaatsvinden.

BbA wil het college vragen de echte oplage van het Amstelveens Nieuwsblad te onderzoeken en de wijze waarop bezorging plaats vindt te onderzoeken. Daarbij moeten ook de oorzaken aan de orde komen waarom de verspreiding van het blad structureel onvoldoende is, vindt bbA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.