April is de maand van de filosofie. Daarom wordt bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein op woensdag 4 april om 19.30 uur een daarom geënte lezing gehouden door Els Kuypers.

Men kan zich er voor aanmelden in de winkel, via www.venstra.nl of info@venstra.nl. Bellen mag ook via 0206- 419880 . Overal in het land worden lezingen over filosofie gehouden in deze maand.

Els Kuypers houdt bij Venstra  de lezing ‘Het nieuwe moeten, vragen om cultuur’, naar haar gelijknamige boek dat verscheen bij uitgeverij IJzer.

Het nieuwe moeten is een pleidooi voor een bewuste en kritische levenshouding. Een aansporing om – individueel én collectief – een vinger aan de pols te houden bij alles wat ons als vanzelfsprekend wordt voorgeschoteld. In laatste instantie een zoektocht naar ruimte. Nieuwe ruimte om samen te leven. Maar ook ruimte ten opzichte van de technologie. Zonder vrije geest, ons kostbaarste zoekinstrument, zal het niet gaan. Dus wat is onze vraagstelling? Welke route kiezen we naar de nieuwe tijd?

Filosofe Els Kuypers is neerlandica en freelance docente. Zij geeft cursussen en workshops op het gebied van taal, filosofie en spiritualiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.