Hetty Kleinloog komt in Bibliotheek Stadsplein in april weer een schrijfcursus geven, die ‘Ode aan de Verbeelding’ heet. Deelnemers kunnen op de woensdagavonden 4, 11, 18 en 25 april weer aan de slag gaan met begrippen als fantasie, verbeelding en ‘de waarheid liegen’. Er is plaats voor 12 deelnemers. De prijs voor de cursus bedraagt €110, leden van de bibliotheek betalen €95.

In de eerste les ontdekken de cursisten hoe zij als schrijver bestaande situaties en personages naar hun hand kunnen zetten ten dienste van een verhaal. De tweede les staat in het teken van het aanboren van de fantasie door het onderbewuste te laten spreken.

In de derde les is regisseur, schrijfdocent en auteur Frank Gunning te gast om te vertellen over bronnenonderzoek en het verwerken van feiten in fictie. Gunning schreef de roman Schuilplaatsen van Woody Gardenir over een infiltrant voor de Nederlandse regering in het vredesactiekamp Woensdrecht, begin jaren ’80. Na zijn verhaal gaan de cursisten zelf aan de slag met het verwerken van feiten in fictie. In de vierde les gaan de cursisten dieper in op ‘verbeelden` en eindigen met het schrijven van een sprookje.

Thema van de Maand van de Filosofie (april) is ‘Verbeelding aan de Macht’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.