Als het aan GroenLinks ligt, zal onder een nieuw bewind na de verkiezingen het gemeentelijke beleid ingrijpend veranderen. Voorman Jesse Klaver wilde dat ook landelijk, maar kwam buiten het kabinet te staan, ten gunste van de ChristenUnie.

In Amstelveen waant de kandidaat van GroenLinks voor het wethouderschap zich kennelijk al in functie. Bij zijn optreden laat hij zich stelselmatig, onder meer door Stadsdichter Matthijs den Hollander, ‘toekomstig wethouder’ noemen. De man in kwestie, Frans Huissen, gaat zorgen voor wat Den Hollander een ‘cultuuromslag’ op het raadhuis noemde.

Dat die verandering is komt mag intussen worden betwijfeld. Amstelveen is en blijft een liberale gemeente. Verandering vindt daarom eerder plaats bij de partijen die staan te dringen om een wethouder te leveren dan bij het te voeren voortgezette beleid.

Voor GroenLinks wordt het dus, als die eventueel in de coalitie komt, een kwestie van aansluiten bij wat de meerderheid daar wenst. En verder kop houden. Zo is het ook met de PvdA gegaan. Tekenen bij het kruisje en verder niet zeuren. Men kan kiezen tussen volgen van de twee grote liberale partijen VVD en D66, die het onderling in de praktijk heel goed met elkaar kunnen vinden, of de oppositie. En die levert geen wethouder.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.