Op zaterdag 24 maart (14.00 tot 16.00 uur) presenteert journalist, kookboekenschrijver en receptontwikkelaar Joke Boon haar nieuwe kookboek Koken met kleur! in Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Ook laat zij belangstellenden door middel van een proeverij kennismaken met de recepten uit dit kookboek.

Over gezond eten zijn tegenwoordig zoveel verschillende theorieën dat niemand door de bomen het bos nog ziet. Het is nauwelijks bekend dat je door natuurlijk kleurig te eten bijna vanzelf alle voedingstoffen binnenkrijgt. Zónder ingewikkelde theorieën en formules.

Met de 100 recepten uit Koken met kleur! van Joke Boon, dat op 21 maart verschijnt, wordt kleurrijk en gezond eten volgens Venstra een waar feest. Daarnaast sluit het boek aan bij de nieuwe campagne Ga voor Kleur! van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

Joke Boon is al jaren geïnteresseerd in wat kleur met de gezondheid doet. Kleur roept niet alleen sterke emoties op, de kleur van een voedingsmiddel houdt ook verband met de voedingstoffen die het bevat.

Zo bevatten rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In Koken met kleur! Vindt men informatie over kleurrijk eten én recepten voor gerechten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel, maakbaar en perfect voor grauwe dagen. Joke Boon maakte diverse boeken, waaronder het kookboek Bonen!, verkozen tot het meest duurzame kookboek van 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.