Dat de nu  bestaande coalitie alle standplaatsen in het Stadshart heeft opgeheven, vindt de nog niet in de raad zittende nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) onbegrijpelijk. Kandidaat-raadslid Michel Becker noemt het de nekslag voor de daar nu nog opererende bloemenstal van bloemenman Maikel. “Zijn stal zier er prachtig uit, zijn toekomst niet”, zegt Becker.

De andere lokale partij Burgerbelangen heeft kennelijk trouw met de coalitie, waar het zelf met wethouder Peter Bot deel van uitmaakt, kwam geenszins in opstand. Die zit samen met  (door Becker ‘ondernemerspartij’ genoemd) VVD,  PvdA en D66 in het college. Wethouder Economische Zaken is in handen van wethouder Maaike Veeningen van D66. Het college van B&W besloot alle standplaatsen in het Stadshart volgend jaar op te heffen.

Volgens Becker komt dat de eigenaar van het Stadshart, Unibail-Rodamco, goed uit. Hij sluit niet uit dat die een belangrijke rol in de gemeentelijke opheffing heeft gespeeld. “De ondernemers worden verplicht een dure winkel van Unibail-Rodamco te huren, van gemiddeld €.10.000 per maand”, zegt Becker. “Dit zit in de deal met de gemeente om daar voor miljoenen te verbouwen. Wij van Actief voor Amstelveen, vinden dit onacceptabel en roepen alle partijen op met AVA hier alsnog een passende oplossing voor Maikel te vinden.”

1 REACTIE

  1. Erg late reactie, maar deze kiosk maakt letterlijk ons Stadshart wat fleuriger. Zonde van de werkgelegenheid ook. Becker is helemaal mijn merk niet maar hij draagt hier wel een zeer valide argument aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.