Zaterdagavond 24 maart is de opera Die Zauberflöte te zien in Schouwbrug Amstelveen. De Staatsopera van Tatarstan brengt een betoverende versie van deze geliefde opera van Mozart.

Die Zauberflöte is de meest gespeelde opera van Mozart en behoort daarmee tot het onverwoestbare repertoire. Ook ruim tweehonderd jaar na de première blijft de voorstelling ongekend populair. Niet alleen vanwege de prachtige muziek, maar ook omdat de rijke symboliek van het sprookjesverhaal verwijst naar thema’s van de wereld van vandaag.

Het loslaten van je kind en de zoektocht naar de ware liefde zijn nog altijd actueel. Ook het streven naar kracht, schoonheid en wijsheid. En hoe lastig is het niet om als mens van goede wil op het rechte pad te blijven? Nee, we willen echt niet liegen. En toch doen we het. Die worsteling tussen goed en kwaad vormt de leidraad van de Die Zauberflöte. Waarbij het licht het uiteindelijk wint van de duisternis.

Harry Potter

De Staatsopera van Tatarstan neemt het publiek mee naar een Harry Potter-achtige sfeer. Die vormt het ideale decor voor de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en goede én kwade toverkrachten. Zo wordt het een magische operabeleving van formaat.

Deze versie van de Staatsopera van Tatarstan was samen met drie andere gezelschappen genomineerd door The International Mozart Foundation, gelieerd aan het prestigieuze Mozarteum in Salzburg. Met als prijs een optreden tijdens de Salzburger Festspiele. Een eer van formaat. De opera wordt in het Duits gezongen, er is Nederlandse boventiteling.

Theateragenda woensdag 21 t/m woensdag 28 maart

Woensdag 21 maart is de muzikale komedie Opvliegers 3: New York! New York! te zien. Donderdag 22 maart staat de toneelvoorstelling Vele hemels boven de zevende (Naar de overdonderende roman van Griet Op de Beeck) op het programma. Vrijdag 23 maart is INSIDE OUT van Conny Janssen Danst te zien. Diezelfde avond staat de toneelvoorstelling Mozes van Helmert Woudenberg/Toneelgroep Jan Vos in de Kleine Zaal. Zaterdag 24 maart is cabaretier Joep Onderdelinden te zien met zijn show OOIT. Zondagmiddag 25 maart is gereserveerd voor de kinderen met zowel De Kleine Zeemeermin (6+) als KID. (8+). Woensdag 28 maart staat cabaretière Claudia de Breij met NU voor een bijna uitverkochte zaal. Diezelfde avond is de toneelvoorstelling Shakespeare in love van Pip Utton te zien, een avond vol gevoel en wijsheid, een voorstelling die u in het hart zal raken.

Voor de complete agenda, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.