Met het plaatsen van ‘een bericht naar de toekomst’ hebben wethouder Peter Bot (bbA) en twee toekomstige bewoners het startsein gegevens voor de bouw van 37 duurzame eengezinswoningen aan de Appellaan en Notenlaan in Amstelveen. Een voormalig schoolgebouw plus een oude gymnastiekzaal werden daarvoor afgebroken. De 19 koop- en 18 huurwoningen in het middensegment worden in opdracht van Eigen Haard gebouwd door Dura Vermeer.

Doorstroming

Op een na zijn alle nog te bouwen koopwoningen verkocht. “Waar ik echt heel blij van word, is dat we met dit project zorg dragen voor doorstroming op de woningmarkt”, zei Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling bij Eigen Haard. “Zestien van de negentien koopwoningen zijn gekocht door mensen die een huurwoning achterlaten in Amstelveen. Die kunnen wij weer inzetten voor mensen die op zoek zijn naar een huurwoning.

Naast koopwoningen bouwt de corporatie er ook achttien huurwoningen met een huurprijs van ongeveer 1000 euro per maand. Zowel Eigen Haard als de gemeente noemt dat het middensegment, die beschikbaar zijn voor mensen met middeninkomens, menen zij. “Ook hier krijgen huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang”, zegt Wijnbolt.

BBA-wethouder Peter Bot van Ruimtelijke Ordening blijft geloven in doorstroming, al werkt die volgens raadslid Harry van den Bergh (PvdA) nog steeds niet. Maar volgens Bot toont het project aan de Appellaan het tegemdeel aan. “Eigen Haard verleidt inwoners vanuit een (sociale) huurwoning door te stromen naar een koopwoning en zo komen sociale huurwoningen vrij voor degenen voor wie de woningen zijn bedoeld. In dit geval acht. Dat er vraag is naar koopwoningen in het middensegment blijkt uit het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 375 inschrijvers voor 19 koopwoningen,” zei hij.

Gasloos

Met de nieuwe nul-op-de-meter woningen aan de Appellaan en Notenlaan speelt Dura Vermeer in op duurzame initiatieven voor Amstelveen.

Jaco Plompen, directeur van Dura Vermeer: “Alle woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen en een installatie die de woningen met bodemenergie koelt en verwarmt (warmtekoudeopslag). Daarnaast zijn er andere slimme energievoorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen tot nul (nul-op-de-meter). Bovendien zijn de woningen een kwalitatieve toevoeging aan de stad vanwege de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke inpassing”.

Oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2018. Toewijzing van de huurwoningen start rond de zomer. Voor meer informatie kijk op eigenhaard.nl/huren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.