Achtenveertig beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking konden exposeren tijdens het maandag gehouden Kunstcongres in het Jan van der Togt museum. Wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen opende het ‘Kunstcongres met perspectief’. 

Doel van de dag is het talent van de kunstenaars zichtbaar maken en de ontwikkeling van professioneel kunstenaarschap aan te moedigen. Met het congres wil UWV organisaties inspireren mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden. Onder de aanwezige creatieven met een arbeidsbeperking konden vier kunstenaars een prijs winnen: deel uitmaken van een rondreizende tentoonstelling door de provincie Noord-Holland.

Werkgevers

Wethouder Van Ballegooijen  zei het belangrijk te vinden dat de doelgroep zijn creatieve talenten laat zien. “We moeten ook anderen, zoals bijvoorbeeld werkgevers, stimuleren niet te focussen op de beperking, maar op de mogelijkheden en het creatieve talent. Het is nodig verbinding te maken, mogelijkheden en kansen te benutten en jezelf zichtbaar te maken.” Ook bedankte de wethouder het UWV voor het organiseren van deze bijeenkomst en de kunstenaars voor het meedoen.

Kitty Korver, Michiel Knol, Jaqueline Storm en Corrade Calderaro zijn de vier winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Midden.

Bekijk de website perspectief.uwv.nl/kunstcongres voor meer informatie over het Kunstcongres, de winnaars en het juryrapport. Hieronder de websites van de winnaars:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.