Vrijdag 4 oktober 19.30 komt Martin Koolhoven weer naar Cinema Amstelveen voor een filmcollege in Koolhovens Keuze met als thema Hitchcock met aansluitend de film Torn Curtain uit 1966.

Het eerste uur behandelt hij aan de hand van door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, natuurlijk in lijn met het thema van de avond.

Film Torn Curtain

De Amerikaanse wapendeskundige professor Michael Armstrong woont met zijn assistente en verloofde Sarah Sherman een internationaal congres in Kopenhagen. In een hotel neemt Sarah een cryptische boodschap in ontvangst die voor Armstrong bestemd was. Wanneer de professor verklaart dat hij dringend het vliegtuig naar Zweden moet nemen, wordt Sarah achterdochtig. Ze ontdekt dat Armstrong een vlucht naar Oost-Berlijn geboekt heeft en gaat hem achterna. Daar aangekomen blijkt het dat hij overgelopen is naar het Oostblok. In werkelijkheid heeft de man het voorzien op een belangrijke formule, die hij vanuit Leipzig grens over wil smokkelen.

Wie een Cinevillepas dan betaalt een toeslag voor de lange avond.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data van de films en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.