Terwijl burgemeester Tjapko Poppens bij het 50-jarige jubileum van de atletiekvereniging Startbaan was, opende sportwethouder op hetzelfde tijdstip zaterdag een Zelfverdedigingsdag in de Ben Goudsmithal. Overigens mocht Poppens het feestgedruis niet openen, kreeg hij op het laatste moment te horen, waarschijnlijk wegens de vele wedstrijden die er (al) waren. Maar hij vond het feest niet minder geslaagd, wegens de talloze wedstrijden tussen atleten. “hier kun je alleen hard lopen”, zei hij. Het was er mateloos druk en op de parkeerplaats was geen plek meer te krijgen voor een auto.

Dat was overigens wat de Startbaan op dat moment met de Sportlaan, waaraan de Ben Goudsmithal ligt, gemeen hadden.

Boksring

Herbert Raat maakte Nederlands kampioen Barry Groenteman in de boksring in. Raat won en opende zo de dag, die in het kader van de door het gemeentebedrijf AmstelveenSport georganiseerde lokale editie van de Nationale Sportweek.  Barry Groenteman moest wegens een blessdure opgeven. Vermoedelijk lag daar mede de oorzaak van Raats winst. De rest van de dag gaven verenigingen de kans kennis te maken met judo, boksen, karate en andere vechtsporten. Deelnemers konden daarmee experimenteren, onder leiding van trainers, en de verenigingen gaven demonstaties. Duidelijk werd dat behalve fysieke ook mentale kracht nodig is en discipline. Manager Sportservice Sven Vismans van AmstelveenSport vindt zelfverdeling een manier om niet alleen fysiek sterker te worden, maar ook zelf vertrouwen op te bouwen of te vergroten.

Zondag vond de slotdag van de Nationale Sportweek plaats in de vorm van Amstelveen on Wheels plaats op het Stadsplein. Dit evenement draaide volledig om alles met wielen, dus: Fietsen, skates, steps enzovoort.

Foto v.l.n.r.: Herbert Raat, directeur Heleen van Ketwich Verschuur (AmstelveenSport) en Barry Groenteman.

1 REACTIE

  1. Leuk die evenementen van Amstelveen Sport op het Stadsplein, afgezien van het lawaai van de luidsprekers.

    Met de moderne geluidstechnieken moet het toch mogelijk zijn om de deelnemers en toeschouwers te informeren zónder de omwonenden zodanig te hinderen dat een normaal gesprek binnenshuis niet meer mogelijk is, laat staan luisteren naar eigen muziek of tv kijken, ook met alle ramen dicht.

    Wethouder Groot (CDA) beloofde ooit dat hij het geluid aan de gevels tijdens evenementen zou laten meten en onderzoeken, maar daar is het natuurlijk nooit van gekomen.

    Onze bestuurders houden liever rekening met de wensen en belangen van bobo’s, ondernemers en horeca-exploitanten dan met die van bewoners.

    https://photos.app.goo.gl/awDyHtKQJy7EGdnr9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.