Wethouder Herbert Raat van onder meer Stadshart en Cultuur en directeur Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield openen donderdagmiddag 13 september drie vernieuwde horecazaken aan het Stadsplein.

Er is maandenlang gewerkt aan het verder op het plein brengen van de bedrijven, door daar serres aan toe te voegen en daarbuiten nog terrassen. De opening op het terras van Saigon Caphé wordt gevolgd door een traditionele Chinese leeuwendans, waarbij de restaurants op symbolische wijze worden ‘gezegend’ en daarna is er muziek met een DJ en een saxofonist.

Via rode lopers kunnen bezoekers de verschillende restaurants bezoeken, voor hapjes en drankjes van diverse keukens. Meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

 Nieuw

Op het Stadsplein bevindt zich onder andere een divers aanbod van horeca, kunst, cultuur en muziek. Naast bekende broodjeszaak Popov, zijn nu rondom de fontein het Japanse Tokyo Ramen, Restaurant DAY, Bar Dixie, ijssalon Gio Gelato en cafetaria Fresh Potato gevestigd.

Aan de noordzijde, tegenover de cultuurstrip met de schouwburg, is het al bekende BLVD Café, gevestigd. Nieuw zijn daar het Vietnamese restaurant Saigon Caphé, en Brasserie Zorgeloos. Op het Stadsplein kan men verder een bibliotheek met leescafé vinden, een schouwburg en cinema, poppodium P60, de Kunstuitleen en de Volksuniversiteit.

 

 

 

4 REACTIES

  1. Bij de opening van het culturele seizoen op 8 september waren twee van de drie horecazaken nog steeds niet open. De terrassen lagen vol troep en bouwmaterialen. Wat een planning, wat een coördinatie.

    Kennelijk wist bijna niemand dat het culturele seizoen werd geopend. Een handjevol mensen luisterde naar de toespraak van burgemeester Eenhoorn: Leden van het trommelbandje, een paar ambtenaren en cultuurmedewerkers en verder wat toevallige voorbijgangers die zich afvroegen waarom die andere mensen daar stonden. De geringe opkomst kan te maken hebben met de gelijktijdige open monumentendag. Dat verklaart wellicht ook de afwezigheid van de wethouder van Cultuur en Stadshart. Wat een planning, wat een coördinatie.

    De Kleine Zaal van de schouwburg was gelukkig goed gevuld bij de preview van Hans Dulfer maar de fantastische Trekken Wand Show in de Grote Zaal had veel meer toeschouwers verdiend.

    @Stalker TT, inderdaad. Die foto’s zijn te zien op https://myalbum.com/album/dn1fet2LC1M8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.