De christelijke stichting Timon houdt in de Paaskerk aan  het Augustinuspark 1 donderdag 13 september om 19.30 uur een informatieavond over pleegzorg. Timon zoekt in Noord-Holland nieuwe pleegouders ‘in het brede kerkelijke segment’.

Timon in Zeist, ooit voortgekomen uit Youth for Christ, maar daarvan inmiddels los gekoppeld, biedt jeugdhulp en jongvolwassenenzorg, gemotiveerd en geïnspireerd vanuit de christelijke levensovertuiging. Sinds 2016 is pleegzorg er ook onderdeel van. ‘We hebben al veel kinderen een stabiele plek kunnen bieden, maar de vraag naar pleegouders blijft groeien’, zegt de organisatie. Daarom worden ook in Amstelveen en omgeving pleegouders gezocht. Dus wie ruimte in hart en huis heeft, wordt verzocht daarover na te denken. Tijdens de informatiebijeenkomst zijn ervaren pleegouders aanwezig, aan wie men vragen kan stellen. Aanmelden of meer informatie: deeljethuis.nl.

Fusie

SGJ Pleegzorg is een aparte divisie van Timon. Die kwam voort uit een fusie SGJ Christelijke Pleegzorg met Timon en biedt die zorg aan voor kinderen van 0 tot 21 jaar.  Vanuit een pleeggezin wordt, waar mogelijk, gewerkt aan terugkeer naar huis. Als terugkeer geen optie is, dan worden jongeren met langdurende pleegzorg begeleid naar zelfstandig wonen en leven. De organisatie streeft ernaar dat biologische ouders hun ouderrol op afstand kunnen vormgeven, ook al ligt de opvoedingsverantwoordelijkheid bij de pleegouders.

Procedure

Nadat een kind is aangemeld, gaat SGJ Pleegzorg op zoek naar een passend pleeggezin. Wanneer het kind of de jongere al in een pleeggezin in het eigen netwerk (netwerkpleegzorg) verblijft, onderzoekt zij of dit een goede en veilige plek is. Is eenmaal een geschikt pleeggezin gevonden, dan sluit dat een contract af met Timon voor vergoeding en begeleiding. Hierna wordt de plaatsing gestart.

Christelijk

Alle pleegouders van Timon worden geacht te leven vanuit christelijke waarden en normen. Ze tonen begrip en respect voor de waarden van het biologische gezin van het pleegkind en sluiten aan bij de geloofsopvoeding van de ouders. Maar Timon vangt niet alleen christelijke kinderen en jongeren op. ‘We zijn er voor iedereen en willen kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een veilige en warme plek bieden vanuit christelijke normen en waarden’, zegt de organisatie.

Timon ontwikkelt daarom ook reguliere pleegzorg. Wie daar belangstelling voor heeft, kan dat aangeven bij de pleegzorgbegeleiders. De motivatie en inspiratie van alle pleegzorgbegeleiders is de christelijke levensovertuiging.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.