De provincie Noord-Holland werkt aan de kruising van Burgemeester Kasteleinweg en Legmeerdijk tussen de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn. Daarvoor wordt de kruising in de nacht van 17 op 18 juni afgesloten voor al het verkeer. Dat wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

De provincie legt een fietstunnel aan onder de Legmeerdijk, zodat (brom) fietsers straks zonder verkeerslichten in een keer veilig kunnen doorrijden.

Fietstunnel

De aannemer is half april gestart met het eerste deel van de fietstunnel. Nu de aannemer aan de andere helft van de tunnel gaat werken, wordt de verkeerssituatie omgedraaid. Hiervoor is een nachtafsluiting noodzakelijk.

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juni van 20.00 tot 06.00 uur is het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Legmeerdijk afgesloten voor alle vormen van verkeer. Na deze nachtelijke afsluiting rijdt het verkeer over het nieuwe dek van de fietstunnel en wordt aan de andere zijde de fietstunnel gebouwd.

Omleiding wegverkeer

Tijdens de nachtelijke afsluiting rijdt doorgaand verkeer bij Uithoorn en Hoofddorp via de N201. Bestemmingsverkeer van en naar Aalsmeer rijdt via de Zwarteweg, Molenvlietweg en de Middenweg richting de N201. Bestemmingsverkeer van en naar Kudelstaart maakt gebruik van de Bachlaan, Kudelstaartseweg en Zwarteweg.

Voor fietsers blijft de omleidingsroute via het terrein van Royal Flora Holland gelden.

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer – Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.