De Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel kreeg donderdag bezoek van het Vattenfall Solar Team. Steven Mitchell Tan, die vroeger zelf op deze basisschool zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. Natuurlijk had hij een echte zonneauto meegenomen: kampioensracer Nuna Phoenix.

“Toen ik zelf in groep acht zat zag ik het Vattenfall Solar Team op het Jeugdjournaal. Nu ben ik zelf lid van het team. Ik wil graag jongeren inspireren om het belang in te zien van een fossielvrij leven. Natuurlijk is het extra leuk om dit te doen op je eigen basisschool,” zei Tan.

TU Delft

Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Ze ontwerpen elk jaar een nieuwe zonneauto en doen mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië. Tan is in het team verantwoordelijk voor partners en de PR. Hij zorgt er onder andere voor dat Nuna11 gebouwd wordt met ’s werelds lichtste materialen en efficiëntste zonnecellen.

Samenwerken

Tijdens het bezoek legde Steven uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe die werkt. Daarna kregen de kinderen de kans om de meegebrachte zonneracer Nuna Phoenix van dichtbij te bekijken.

“Het is heel gaaf om te zien dat er een oud-leerling hier terug op school is gekomen om de volgende generatie te inspireren voor zonne-energie”, zei

onderwijzer Niels Bakker. “Het verduurzamen van de wereld is dan ook een thema waar we het hier in de klas veel over hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.