Opnieuw meldt de gemeente dat er speciaal voor jonge mantelzorgers een zogeheten Upcycle Workshop is op zaterdag 5 juni (12.00 tot 16.00 uur) is in het Het Cultuurgebouw Hoofddorp. Die valt in de Week van de Jonge Mantelzorger en wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie Mantelzorg & Meer. In samenwerking met die club biedt de gemeente ook een Horeca Cadeaubon aan.

Een manier om die jongeren voor hun mantelzorg een hart onder de riem te steken, vindt wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn).

LP

In die workshop kunnen de deelnemers aan de slag met hout, verf en meer om nieuw leven te brengen in oude spullen. Zoals van pallets een tafel en van een oude skateboard een wandplank maken of lp-platen om te buigen tot lampenkap dan wel de oude stoel van oma te stofferen.

De activiteiten zijn voor jonge mantelzorgers in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250 en onder vermelding van naam, e-mailadres, woonplaats en leeftijd.

Verantwoordelijk
Jonge mantelzorgers – bij wie een broer, zus, vader of moeder langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is – maken zich vaker zorgen dan andere leeftijdsgenoten, zegt de gemeente. ‘Omdat het niet anders kan of ze zich verantwoordelijk voelen, helpen ze meer mee in huis dan leeftijdsgenoten. Deze zorg combineren met vrienden, sport en school kan soms erg lastig voor hen zijn.’

Wethouder Frank Berkhout (Onderwijs en Jeugd) zegt het belangrijk te vinden dat er jaarlijks aandacht is voor jongeren onder de mantelzorgers. Hij wijst er ook op dat Mantelzorg en Meer trainingen, activiteiten en ontmoetingsavonden organiseert.

Wie meer informatie wil of in contact komen met andere jonge mantelzorgers kan gaan naar www.mantelzorgenmeer.nl/jonge-mantelzorgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.