Tijdens een uiterst sobere ceremonie ter gelegenheid van Jom Hasjoa (dag van de vernietiging) legde onder anderen burgemeester Tjapko Poppens (foto rechts) vrijdagmiddag een bloemstuk namens de gemeente bij het monument ‘Nooit Meer terug Gekomen’.

Dat monument staat, zoals bekend, in de Prins Bernhardlaan en is een herinnering aan (voornamelijk) Joden die tijdens de holocaust uit Amstelveen zijn weggevoerd naar de concentratiekampen, om nooit meer terug te keren.

Wereldoorlog

Behalve de burgemeester legden rabbijn Katz van de stichting Zikna en Roland Vos van Amstelveen Oranje er op deze jaarlijkse herinneringsdag bloemstukken neer.

In het monument staan de namen van de Amstelveense Joden die tijdens de  Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Wegens corona werd de plechtigheid sober gehouden.

De stichting Zikna heeft ten doel de bevordering van de geestelijke, zedelijke en materiele ontwikkeling van de mensheid in het algemeen en van oudere joden en chronisch zieke Joodse jongeren, alsmede hun ouders, in het bijzonder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.