De Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) vraagt zich af of de gemeenteraad zich bewust is van de ernst van de situatie waarin veel ondernemers momenteel verkeren. Daarom is er een ‘rondje Poel’ gepland op 15 april voor hen met raadsleden. Er moet volgens de OA een noodfonds voor het lokale bedrijfsleven komen. Wie als getroffen ondernemer graag praat met raadsleden kan zich melden bij darshan@oa-amstelveen.nl. Uit een door de Denktank uitgezette enquête bleek dat meer dan een kwart van de ondernemers de crisis waarschijnlijk niet overleeft. De meesten hebben 40-60% omzetverlies. “Veel ondernemers kunnen zichzelf al een jaar geen salaris uitkeren (de NOW-regeling is er voor de salarissen van hun personeel), zien opgebouwd pensioen of reserves wegvloeien en schulden opstapelen door uitgestelde huur en belastingen”, zegt de OA.

Herstel

De wandeltocht rond de Poel met raadsleden moet hen de ernst van de situatie doen begrijpen. ‘We hopen natuurlijk allemaal dat bedrijven zich snel zullen herstellen, wanneer de economie weer opstart en iedereen is ingeënt”, zegt directeur Darshan Sloot van de OA. “Dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Maar de verwachtingen zijn dat de grootste economische impact van de Coronacrisis nog moet komen. En de vraag is: Wat gaat dit betekenen voor onze stad?”

Ondernemersverhalen
Om de Raad direct vanuit de bron te informeren hoe hoog de nood is zijn alle raadsleden door de OA uitgenodigd donderdag 15 april een ‘Rondje Poel’ te wandelen met een ondernemer. Om zodoende in drie kwartier een goed beeld van de situatie van het lokale bedrijfsleven te krijgen. Deelnemende ondernemers kunnen één-op-één hun persoonlijke verhaal delen tijdens een wandeling tussen 12.00 en 14.00 uur ’s middags of tussen 19.00 en 21.00 uur ’s avonds.

De Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven bestaat uit: Darshan Sloot (directeur OA), Daan Kroone (DAY Foodbar/voorzitter KHN Amstelland), Gonnie van Rietschoten (Van Rietschoten Tweewielers/bestuurslid VAD), Jeroen Franken (Blue Fish Social Media/vice voorzitter OA), Jeroen Wendelgelst (Advocaat voor Beleggers en Ondernemers), Carrol Buenting (BuentingSport), Arie Bast (CFO Volvo Bangarage), Miriam Geerlings (Regiomanager KHN).

Foto: Ronald Huyzer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.