In Noord-Holland ontvangen ruim 76.000 ondernemers (van de 430.000 in heel Nederland) een voorlopige belastingaanslag. Aan de hand daarvan kan men zijn gegevens controleren en aanpassen.

Bijvoorbeeld omdat het verwachte inkomen over 2021 te hoog of te laag is ingeschat. Het is belangrijk de voorlopige aanslag goed te controleren en de gegevens te wijzigen als er iets niet klopt. Zo voorkomt men maandelijks te veel of te weinig te betalen.

Schatting

Door de coronacrisis ligt ook voor Noord-Hollandse ondernemers een dramatisch jaar achter hen. “In de voorlopige aanslag staat wat de Belastingdienst inschat dat de onderneming komend jaar aan belasting gaat betalen”, zegt startersvoorlichter Ferry Hoogerheijde van de Belastingdienst. “Het is belangrijk dat goed te controleren en zo nodig aan te passen.”

Wie geen voorlopige aanslag heeft ontvangen maar daar wel gebruik van maken kan die aanvragen via mijn.belastingdienst.nl.

Meer informatie over de voorlopige aanslag? Check belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag. En kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen van de Belastingdienst op belastingdienst.nl/corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.