Woonstichting Eigen Haard moet extra maatregelen nemen om de brandveiligheid van twee wooncomplexen voor senioren aan de Smeenklaan en Kringloop te vergroten. Dat is de uitkomst van het advies dat de gemeente op haar verzoek van de Brandweer Amsterdam-Amstelland kreeg. De corporatie krijgt acht weken om de maatregelen uit te voeren.

In 2017 zijn er door Eigen Haard tijdelijke maatregelen genomen om de brandveiligheid te vergroten tot aan de renovatie van beide wooncomplexen in uiterlijk 2020. Nu die deadline niet wordt gehaald en de renovatie tot 2023 op zich laat wachten, vroeg de gemeente aan de brandweer of wat al werd gedaan ter wille van de brandveiligheid wel voldoende was. Dat bleek dus niet het geval.

Geen risico

“We nemen geen risico’s met de veiligheid van onze inwoners”, zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). “Advies aan de brandweer gaan wij vanaf nu standaard vragen in dit soort situaties.”  Eigen Haard moet van de complexen onder meer de buitengevel openmaken met minimaal 30 procent, zodat de galerij niet volledig afgesloten is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.