Omdat het blijkbaar een doorn in het oog is van voetgangers dat fietsers en brommers kriskras door het (voetgangers) gebied rijden en overal hun voertuigen op het plein parkeren, worden gemeentelijke handhaving en politie daar ingezet ter verbetering van de verkeerveiligheid op het Buitenplein (Stadshart). Dat laatste zegt althans wethouder Herbert Raat van zowel Handhaving als Verkeer.

Overigens wordt al jaren geklaagd over de naar zijn mening gebrekkige handhaving op het Stadsplein door een aan dat voetgangersgebied wonende inwoner.

Signaal

De toestand op het Buitenplein is onwenselijk, vinden volgens de gemeente politie en boa’s. Die situatie werd aangekaart door de politie en een bezorgde inwoner. “Het is altijd mooi om te zien hoe betrokkenheid van inwoners kan leiden tot een verbetering van de veiligheid”, zegt Raat. “We zijn dankbaar voor het signaal en we gaan het samen met de politie oplossen.”

Kooppubliek

Volgens de gemeente heeft winkelend publiek last van de voertuigen en klagen ondernemers erover dat de terrassen als minder veilig worden ervaren. Ook schijnt het een komen en gaan van bezorgdiensten te zijn.

Boete

Om de situatie op het Buitenplein weer veilig te maken is vorige week begonnen met het waarschuwen van overtreders door de politie en handhavers van de gemeente. “Vanaf 10 maart geldt een ‘zero tolerance-beleid’ en worden boetes uitgedeeld”, zegt wijkagent Radjin Kalikadien. Eerder speelde iets vergelijkbaars op het Westwijkplein, zegt de gemeente. Ook daar werden handhavingsacties gehouden nadat bewoners aan de bel hadden getrokken.

Fotobijschrift (v.l.n.r.): H. Hiemstra (teamleider Handhaving Openbare Ruimte), wijkagent Radjin Kalikadien, bezoeker / melder mevrouw M. Zoetman-Moraal, wethouder Handhaving Herbert Raat, wijkboa Eddy Dekkers.

3 REACTIES

  1. “Het is altijd mooi om te zien hoe betrokkenheid van inwoners kan leiden tot een verbetering van de veiligheid”, zegt Raat. “We zijn dankbaar voor het signaal en we gaan het samen met de politie oplossen.”

    Typische vriendjespolitiek van een bestuurder die schaamteloos alleen rekening houdt met de betrokkenheid van inwoners die hem welgevallig zijn.

    Dat is de enige verklaring waarom hij wel wil handhaven op Buitenhof en Westplein en niet op Stadsplein en Rembrandtweg.

  2. Op 11 december 2015 schreef ik in een reactie op AmstelveenBlog:

    “Het college is van oordeel dat onder ‘(brom)fietsen’ scooters zijn begrepen.”
    (Bron: A-Adviezen voor de vergadering van burgemeester en wethouders van Amstelveen van 22 december 2009.)

    In het advies aan b&w stond:

    “2. Aanleggen/aanwijzen van parkeerverboden voor (brom)fietsen in het bijzonder ter plaatse van entrees winkelpassages en (boven)woningen.
    3. Opstellen wegsleepregeling voor fout geparkeerde (brom)fietsen.
    6. Het instellen van snorfietsverbod op grond van stank- en geluidsoverlast door daartoe een nieuwe bepaling op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).”

    “Daar is het nu – 6 jaar later [inmiddels15 jaar, rvw] – nog steeds niet van gekomen. Misschien begrijp je nu mijn klacht tegen het gemeentebestuur beter.
    Om de verwarring te voorkomen, worden die krengen trouwens ook vaak snorscooters genoemd.
    Het gemeentebestuur van Utrecht wil brommers en scooters uit de binnenstad gaan weren vanwege stank, luchtvervuiling, herrie en asociaal rijgedrag. Terecht. Nu Amstelveen nog.”

    Einde citaat uit 2015. Bij de overlast en het gevaar van snorscooters is nu die van fatbikes gekomen, maar wethouder(?) Raat gaat het scooterverbod op het Stadsplein nog steeds niet handhaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.