De queers hebben nu ook de kunst bereikt. Museum Cobra noemt dat een ‘viering van identiteit en zelfexpressie’ en krijgt via zogeheten ‘gendermonologen’ zaterdagmiddag 28 september (14.00 tot 16.00 uur) gestalte. Het is een voorstelling waarin drie jonge kunstenaars centraal staan. Die delen hun persoonlijke verhalen, waarschijnlijk over seksualiteit.

De van heterogene seksualiteit betekenen volgens het museum ook ‘jezelf te zijn in een wereld vol verwachtingen en labels’. De monologen, verweven met zang, dans en tekst, beloven volgens het Cobramuseum ‘een inspirerende en confronterende ervaring te worden’. De activiteit is overigens gratis, al moet men wel te toegang tot het museum betalen.

Fotografie

Ook zondag 29 september sleept de genderneutraliteit zich voort. Harmen Meinsma geeft dan een masterclass over portretfotografie van 14.00 tot 16.00 uur. Intussen kan men zich ook laten inspireren door de tentoonstelling Diana Blok, die recent een gemeentelijke opdracht kreeg en past in de gendermonologen. Deze masterclass is perfect voor zowel beginners als gevorderden die hun creatieve vaardigheden willen ontwikkelen, zegt het museum. De masterclass kost twintig euro, buiten de toegang het museum.

Instaprondleidingen

Om de verhalen achter de kunst te leren kennen, heeft men volgens het museum niet alleen de gendermonologen nodig, maar ook de instaprondleidingen die vrijdag 27 en zaterdag 28 september worden gehouden om 14.00 en 15.00 uur. De exposanten Pierre Verger en Diana Blok geven die. Op zondag 29 september zijn er speciale familierondleidingen door de tentoonstelling Open Depot.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.