Het zoveelste pand liet burgemeester Tjapko Poppens woensdag sluiten. Deze keer aan de Maarten Lutherweg, waar illegale prostitutie werd bedreven. Net als in de eerder deze maand gesloten woning aan de Haya van Somerenlaan.

Daar is de sluiting inmiddels met drie maanden verlengd. Ook de woning aan de Maarten Lutherweg wil de gemeente voor een langere periode sluiten.

Wonen

De politie kwam de adressen op het spoor na meldingen van inwoners. Bij de controle bleek dat de panden gebruikt werden voor illegale prostitutie. Krachtens een zogeheten paraplu-bestemmingsplan is prostitutie, onder voorwaarden, in Amstelveen alleen mogelijk op het bedrijventerrein Legmeer. Met het sluiten van de panden wordt de bekendheid van het pand als seksinrichting tenietgedaan en houdt de overlast voor de buurt op, zegt Poppens. “Sluiting voor langere tijd is bedoeld om de rust in de buurt te laten terugkeren en te voorkomen dat de panden opnieuw voor illegale activiteiten worden gebruikt.”

In Amstelveen wil de gemeente geen prostitutie in woonwijken. Bovendien vindt de burgemeester het belangrijk dat, gezien de krapte op de woningmarkt, woningen worden gebruikt om in te wonen en niet voor iets anders.

 Amstelland

De gemeente Amstelveen werkt nauw samen met andere Amstelland-gemeenten, politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Daar horen ook handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel bij. Als omwonende ziet men vaak als eerste als er iets in de wijk niet pluis is. Signalen of een vermoedens van criminele activiteiten kan men melden het bij de

politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 – 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.