Medewerkers hadden vrijdag nog de papieren servetjes feestelijk gevouwen, omdat zij wisten dat het de allerlaatste dag was dat in restaurant ‘BijKlaasje’ het dagelijkse avondeten door zo’n beetje vaste klanten kon worden verorberd. Vandaag, dinsdag 2 juli, neemt de welzijnsorganisatie Participe Amstelland het beheer over van Brentano. Eigenlijk een dag eerder, maar op maandagen blijkt de tent gesloten. Net als in het weekend trouwens.

Een vrucht van de overname is dat de omwonenden, die van het steeds minder service biedende restaurant ‘BijKlaasje’  gebruik maakten, sinds vrijdag nergens meer terecht kunnen voor hun avondeten. Nadat van 1 januari af al men alleen nog kon eten kon bestellen (overigens wist niemand hoe dan, want telefoon werd niet opgenomen) en het á la carte restaurant werd gesloten, was vrijdag de laatste dag.

Afscheid

Niemand van  Brentano en Participe was aanwezig om afscheid te nemen. De ‘eters’ deden het zelf van elkaar.  Er was nog wel een folder van stichting Thuisgekookt, waar men terecht kan om eventueel door een buurtgenoot maaltijden te laten verzorgen.  www.thuisgekookt.nl. In BijKlaasje, vier dagen per week open van 09.00 tot 17.00 uur, is het de bedoeling dat ‘gezelligheid’ in de buurt wordt gebracht. Maar dat kan niet in het weekend als veel ouderen in de buurt, bijvoorbeeld degenen die op het terrein rond BijKlaasje met kun kinderen willen samenkomen, omdat de tent dan dicht is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.