Voor jongeren moet het openbaar vervoer (OV) goedkoper worden, vindt de provincie Noord-Holland. Als het aan de Provincie ligt, wordt op het tarief een forse korting gegeven of het is helemaal gratis. Per kilometer moeten alle afstanden goedkoper zijn dan korte en vaste reizigers per OV krijgen, omdat zij daarvan meer gebruik maken, meer korting dan anderen. Dat staat allemaal in de concept Tarievenvisie OV 2024 , komende weken besproken wordt met Provinciale Staten, de Vervoerregio Amsterdam en reizigersorganisatie ROCOV-NH, waarin Rover is vertegenwoordigd.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland vinden het ook belangrijk dat mensen met een stadspas, zoals de Amstelveenpas, korting krijgen.

Voorstellen

Noord-Holland wil het OV-gebruik door kinderen, studenten en overige jongeren stimuleren, opdat een nieuwe generatie ontstaat die met die manier van reizen goed bekend is en er ook gebruik van blijft maken als zij ouder is. Bovendien denkt de provincie zo loyaliteit belonen, door hogere kortingen te geven als meer per OV wordt gereisd. Ook ziet zij in het ontwerp een tegemoetkoming voor de minima en een focus op lange afstanden. Voor korte afstanden hebben lopen of fietsen de voorkeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.