Op zaterdag 11 mei (17.00 uur) is prof. dr. Marceline Tutu van Furth te gast bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg. Zij wordt dan geïnterviewd door Wil Parijs over haar debuutroman ‘De dokterstas’. Door het boek kwam een droom uit van de hoogleraar infectieziekten in de kindergeneeskunde aan het Amsterdam UMC.

Het schrijven van een literaire roman stond al jarenlang bovenaan haar wensenlijstje.

Archief

In het boek erft hoofdpersoon Ella na het overlijden van haar vader Isaac samen met haar broer Olivier een dokterstas. Dit blijkt Isaacs persoonlijke archief te zijn geweest, waarin hij gedurende zijn hele leven allerlei paperassen en andere relikwieën heeft verzameld. Ella besluit om in één dag in haar ouderlijk huis, in haar eentje, de inhoud van de tas uit te pluizen. Het wordt een zoektocht naar en overpeinzing van Isaacs intrigerende verleden en biedt tevens een inkijk in de niet altijd gemakkelijke vader-dochterrelatie. Zij ontdekt een geheim dat Isaac zijn hele leven voor zijn kinderen verborgen heeft weten te houden. Deze unieke ‘doktersroman’ neemt de lezer mee in de wereld van een familie waarin vrouwen, het jodendom en familiegeheimen centraal staan.

Kinderarts

Marceline Tutu van Furth promoveerde op het gebied van meningitis bij kinderen aan de Universiteit Leiden. Zij is opgeleid tot kinderarts met subspecialisatie infectioloog/immunoloog. Sinds 2009 is zij hoogleraar in de kindergeneeskunde, in het bijzonder infectieziekten. Zij doet onderzoek naar meningitis van ‘bench to bedside’ in zowel Amsterdam als Kaapstad. Natuurlijk signeert de kersverse schrijfster desgewenst met liefde ook exemplaren van haar eersteling. Geïnteresseerden wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.