De Dorpsraad (DR) van Nes aan de Amstel ziet wel degelijk mogelijkheden voor nieuwe horeca op het terrein van het voormalige café De Zwarte Kat, waar de gemeente drie villa’s wil bouwen (foto). De DR heeft de gemeente laten weten daarmee vast te houden aan het oorspronkelijke bestemmingsplan.

Dat werd wel gewijzigd door de gemeenteraad, maar de Raad van State haalde door die verandering een streep. De Bewoners Commissie van Buurtschap De Zwarte Kat had daar een proces aangespannen.

Beroep

Inmiddels heeft ontwikkelaar Zuiver Vastgoed zowel de gemeente voorgesteld niet drie maar twee huizen te bouwen als bij de rechter beroep aangetekend om er drie goedgekeurd te krijgen. “Ik kan me bijna niet voorstellen dat het beroep wordt gehonoreerd”, zei voorzitter Henk Boelrijk van de DR dinsdag. Volgens de Dorpsraad moet er ook duidelijkheid komen over de vraag of het gebied langs de Amstel nu buitengebied is of stedelijk gebied. Ter wille van de bouw lijkt het er op dat de gemeente, die eerst jarenlang van een buitengebied sprak, dat nu stedelijk verklaarde. Daar was de RvS het niet mee eens. Die sprak uit dat de gemeente een ontheffing van de Provincie – die bouwactiviteiten er verbiedt –  daar een ontheffing had moeten aanvragen. Zij deed dat inmiddels en kreeg, zoals viel te verwachten, nul op het rekest.

De gemeente heeft zelf een zogeheten haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren, dat tot resultaat had dat de twee villa’s mogelijk zijn en de horeca niet. Maar wie betaalt bepaalt, werd er in de DR gezegd. De bewonerscommissie wil het liefst een second opinion. De gemeente gaat alleen voor twee villa’s, als definitief het ontwikkelaar Zuiver zijn beroep (voor drie) verliest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.