Het Amsterdamse Bostheater, openluchttheater van MRA, opent in mei weer haar poorten. Nieuw in de programmering dit jaar is Bosfest. Via de voorstelling ‘Het Zomeroffer’ wordt 35 keer, elke avond, een auto ‘geofferd’ van iemand uit het publiek. Voor kinderen is er ‘Repelsteeltje’, een muzikale voorstelling van het succesvolle Het Kleine Theater. Film en muziek krijgen zoals elk jaar ook een prominente plek in de programmering. Kaarten zijn nu te koop via www.bostheater.nl

Het openluchttheater middenin het Amsterdamse Bos is in bijna veertig jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste theaterpodia van Nederland.

Renovatie

Elk jaar nodigt het Bostheater een gerenommeerd theatergezelschap uit om samen te werken aan een nieuwe zomerproductie. De gemeente Amsterdam heeft een broodnodige renovatie van het theater mogelijk gemaakt. Het Bostheater zelf investeert om in de toekomst ‘duurzaam te kunnen programmeren’. Dit voorjaar worden o.a. de nieuwe lichtmasten geplaatst die tijdens een succesvolle crowdfunding samen met ruim 850 donateurs zijn gerealiseerd.

Warme Winkel 

Het theatergezelschap Warme Winkel is er van 2019 af te zien met o.a. ‘De Drie Musketiers’. Destijds was het spectaculair en hilarisch, nu gaat het voor monumentaal en poëtisch. Samen met de multitalenten van Touki Delphine en muzikanten van Asko|Schönberg waagt een groot ensemble van acteurs, zangers en muzikanten zich aan ‘Het Zomeroffer’, losjes geïnspireerd op de icoon uit de kunstgeschiedenis Le Sacre du Printemps (Het Lenteoffer) van Igor Stravinsky.

Waar in het oorspronkelijke ballet een jonge vrouw wordt geofferd, sterft in het bos elke avond, 35 voorstellingen lang, een auto van iemand uit het publiek. Iemand die er klaar voor is om een pas op de plaats te maken om de aarde op adem te laten komen. Wie wil overleven moet offeren. En een offer kan nooit pijnloos zijn… Kaarten voor Het Zomeroffer zijn nu te koop.

Repelsteeltje

Van 20 juli af tot ver in augustus wordt door het ‘Kleine Theater’, dat bekend staat om sprookjes in een nieuw jasje te steken’, speelt dit keer ‘Repelsteeltje’, een muzikale familievoorstelling vol humor over liefde, aandacht en jezelf mogen zijn, voor iedereen die ouder is dan drie jaar.  Kaarten daarvoor zijn nu te koop.

 Openlucht bioscoop

Van 22 tot 24 augustus is er voor het vijfde jaar op rij Cinetree Forest Film Festival. In dit jubileumjaar geeft Cinetree extra veel aandacht aan bijzondere nieuwe films, met een uitgebreide randprogrammering. Zo wordt de bezoeker, naast het kijken van de film op een gigantisch scherm, volledig ondergedompeld in het thema van de avond. De films worden gedurende de zomer bekend gemaakt. De kaartverkoop start tegelijk met die bekendmaking.

Bosfest 

Het Bostheater sluit de zomer af met een nieuw festival: Bosfest. Van 28 augustus tot en met 7 september wordt onder die naam een multidisciplinair festival gehouden, waarin een nieuwe generatie theatermakers op locatie, in en rondom het theater, haar werk toont aan een breed publiek. Hiermee vervangt Bosfest het Boslab Theaterfestival. Waar de voorstellingen bij Boslab Theaterfestival speciaal voor het festival werden geproduceerd, worden bij Bosfest al ontwikkelde voorstellingen geprogrammeerd. Hierdoor krijgen nieuwe makers de kans om een eerder gemaakte voorstelling vaker te spelen. Op het programma staan onder meer Paradijs aan het Einde van Collectief Blauwdruk, Ekstasis van Zephyr Brüggen en een muzikale voorstelling door Paradiso Melkweg producties.

Tijdens Bosfest wordt het grote podium van het Bostheater omgetoverd tot een sfeervol festivalhart, waar bezoekers aan lange tafels kunnen eten en drinken en dat opgeluisterd wordt met korte (theatrale) acts en (live) muziek. Iedere avond wordt dansend onder de sterren afgesloten. Het definitieve programma wordt 5 juni bekend gemaakt. Ook de kaartverkoop start dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.