Op 24 april (19.30 uur) start bij de organisatie Mantelzorg en Meer een gratis vijfdelige cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers. Die wordt vervolgens gegeven op de woensdagen 1,8, 15 en 22 mei, telkens van 19.30 tot 21.30 uur op het kantoor van de organisatie aan de Dr. Willen Dreesweg 2.

Voor mantelzorgers is van belang dat zij gezond blijven tijdens het (intensief) zorgen voor hun naaste, zegt M en M.

Balans

Maar soms is het moeilijk om balans te bewaren en niet over grenzen te gaan in de zorg voor een partner, gezinslid, buur of vriend(in). In deze cursus leren mantelzorgers stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Stilstaan bij het zorgen; Omgaan met gevoelens; Draaglast / draagkracht; Hulp vragen; Anders leren denken; Communicatie en assertiviteit; Verlieservaringen bij mantelzorgers.

Aanmelding via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl. Inwoners die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel kunnen hier aan deelnemen.

Wandelen

Aan het onderwerp zijn ook de gratis wandelingen in het Amsterdamse Bos gewijd die donderdag 23 april om 10.15 uur beginnen onder de naam  ‘Aandacht voor jezelf’. De volgende wandelingen zijn op  donderdag 6 juni, dinsdag 23 juli, donderdag 29 augustus en dinsdag 15 oktober, telkens van 10.15 tot 11.30 uur (behalve die op 15 oktober die van 13.15 tot 14.30 uur is).

De natuur heeft een heilzame werking op stress en negatieve emoties waardoor positieve gevoelens en energie meer ruimte krijgen, zegt de organisatie. Het verzamelpunt is Paviljoen Chez Favie (in het Amsterdamse Bos), Duizendmeterweg 2.

Mantelzorgers moeten ook goed voor zichzelf zorgen, vindt M en M. “Bij goede zelfzorg hoort in ieder geval voldoende lichaamsbeweging en ontspannings-momenten.” Wandelen wordt afgewisseld met verschillende (bewustwordings) oefeningen zoals rustige fysieke oefeningen, ontspannings-, ademhalings- en / of mindfulness oefeningen. Voor wie wil, is er na afloop gelegenheid om gezamenlijk koffie of thee te drinken, ervaringen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen.  Deze wandeling is voor mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn of Ouderkerk aan de Amstel.

Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op www.mantelzorgenmeer.nl of neem contact op met Mantelzorg en Meer via 020-5127250 of info@mantelzorgenmeer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.