Dat het wat energiebesparing betreft bij de gemeente niet op kan, wordt ook bewezen door de wijze waarop zij zich (weer) richt op de ondernemers. De gemeente biedt een kosteloos traject voor energiebesparing aan, die – herhaalt zij –  bestaat uit twee fasen: Gratis energiemonitoring en een op maat gemaakt rapport met besparingsadvies.

De investeringen daarna zijn overigens voor de ondernemer.

Adviseur

Het energiebesparingstraject omvat twee essentiële stappen, zegt de gemeente opnieuw. Een ‘gespecialiseerde adviseur’ voert een kosteloze energiemonitoring uit, waarbij aspecten als verlichting, verwarming, isolatie en duurzame energiebronnen worden geanalyseerd. Deze monitoring verschaft volgens de gemeente inzicht in praktische en rendabele energiebesparende mogelijkheden.

Na de beoordeling ontvangt de ondernemer een op maat gemaakt rapport met gedetailleerde informatie, inclusief terugverdientijden, verwachte besparingen en persoonlijk advies over de meest geschikte maatregelen voor hun bedrijf. Bovendien biedt Klimaatroute gedurende een jaar begeleiding aan bij de implementatie van deze maatregelen, zegt de gemeente.

Aanmelden

Ondernemers in Amstelveen hebben namens de gemeente een brief van de Klimaatroute ontvangen over deze regeling. De Klimaatroute neemt contact op met de betreffende ondernemers om hun interesse te peilen. Ondernemers kunnen zich ook zelf aanmelden door te bellen naar (020) 7009438 of een e-mail te sturen naar aanmelden@klimaatroute.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.