Exploitant Jimmy Hu (foto) van het bekende Carel’s Cafetaria in Bovenkerk, naast café De Manen aan de Maalderij, haalt al wekenlang geen rendabele exploitatie uit zijn horecaonderneming wegens werkzaamheden voor netbeheerder Liander. Dat zegt de fractie van de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA), die er schriftelijke vragen over aan B en W heeft gesteld.

Volgens fractievoorzitter Michel Becker eigent projectontwikkelaar Trebbe, die de werkzaamheden voor Liander uitvoert, zich grond toe die van de horecaexploitant is. Trebbe heeft de straat opengebroken voor de aanleg van elektriciteitskabels (voor daar te realiseren nieuwbouw).

Gasten kunnen niet parkeren

Becker wil wel eens weten of Liander toestemming van de gemeente kreeg voor de aanleg van de kabels en daarbij de eigenaar van de grond te omzeilen. Hu kan volgens hem al drie weken niemand ontvangen in het restaurant en moeilijk in de snackbar. De nooduitgang is aan de buitenkant van het pand geblokkeerd en het snackgedeelte zeer moeilijk bereikbaar, mede omdat alle parkeerplekken voor onbepaalde tijd bezet zijn door bouwverkeer.

Relatieprobleem

Hu heeft een moeizame relatie met projectontwikkelaar Trebbe. Volgens Hu komt dat mede doordat hij niet inging op een door de projectontwikkelaar uitgebracht overnamebod op het horecabedrijf, waarvan een gedeelde verrekening met een nieuw te bouwen eengezinswoning deel uitmaakte. Hu moest naar eigen zeggen hierover een te snelle en onverantwoorde beslissing nemen. Hij zou niet tijdig geïnformeerd zijn over de werkzaamheden.

Kastje naar muur

Zijn klachten werden niet echt gehoord omdat hij daarmee van kastje naar de muur werd gestuurd. Liander,  projectontwikkelaar Trebbe en de Gemeente verwezen naar elkaar. Door snelle inmenging van wethouder Gordon, zijn er wel bouwmaterialen voor de nooduitgang weggehaald. Maar er is volgens raadslid Becker toch onvoldoende veiligheid geboden om het restaurant gedeelte te heropenen. Het gevolg daarvan is dat de liquiditeit van het bedrijf (net

Becker wil wel eens weten wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor een fatsoenlijke communicatie met de betreffende ondernemer en of buurtgenoten. Hij vindt dat diverse partijen steken lieten vallen en dat Hu gecompenseerd moet worden. AVA vraagt het college in gesprek te gaan met Liander en Trebbe over een passende oplossing voor de horecaondernemer.

2 REACTIES

  1. In gebreke stellen, kort geding aanspannen en dwangsom eisen. Ik neem aan dat Becker hem dat heeft geadviseerd en dat hij hier niet alleen een politiek slaatje uit probeert te slaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.