Gooi geen lachgascilinders in ondergrondse afvalcontainers. Die waarschuwing kom van de gemeente. Die cilinders ontploffen namelijk in de ovens waar al het afval uit de ondergrondse containers, bijvoorbeeld bij de Amsterdamse afvalcentrale, wordt verbrand.

Aan de ovens ontstaat voor tientallen miljoenen schade.  Zij moeten stil worden gelegd en schoongemaakt.

Kosten

Op termijn wordt die kostenpost verrekend in de afvalstoffenheffing van inwoners, waarschuwt de gemeente, die om deze gevaarlijke ontploffingen te voorkomen en de kosten voor inwoners laag te houden een dringend op hen doet. Lachgascilinders kunnen namelijk brengen namelijk naar het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer gebracht worden. Dat is de enige juiste manier. Soms worden zij naast een ondergrondse afvalcontainer geplaatst. Dat is fout en de gemeente vraagt inwoners dat te melden via de FIXI-app; dan haalt de gemeente de lachgascilinders op.

Fotobijschrift: Alle ondergrondse restafvalcontainers krijgen een opvallende rode sticker om er op te wijzen  dat die  niet in restafvalcontainers mogen. Lege slagroompatronen, die ook lachgas bevatten, mogen wel bij het restafval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.