Home Politiek BBA wil druk op leefbaarheid verminderen

BBA wil druk op leefbaarheid verminderen

3
283

Voor de leefbaarheid in Amstelveen hebben conflicten in de wereld stijgende gevolgen, zoals de opvang van asielzoekers, zegt fractievoorzitter van Burgerlangen Amstelveen (bbA) Pieter Montelbaan in de nieuwsbrief van zijn partij.

Hij noemt onder meer de opvang op bedrijventerrein Legmeer en in Kronenburg, die volgens hem druk op de voorzieningen in de omliggende wijken geven. Die druk moet wel ‘beheersbaar’ blijven, zegt hij.

Wijken in

 BBA  krijgt steeds vaker signalen dat de saamhorigheid en veiligheid in de wijken en buurten onder druk staat, zegt Montelbaan.De sfeer, het veiligheidsgevoel en de cultuur dreigen te veranderen.” Naar de mening van bbA moet er veel gebeuren op het gebied van de (burger) participatie, maar dat zeggen álle fracties in de gemeenteraad, terwijl zij steeds meer in achterkamers beslissen. ”Wij moeten als Burgerbelangen Amstelveen nog meer de wijken in en daar vaker informatie brengen en halen.”  Ook dat zeggen alle partijen in de gemeenteraad, maar we weten niet goed wat met de aldus ingewonnen informatie te doen.

Park

Huisvesting, zorg voor ouderen en jeugd, onderwijshuisvesting, handhaving en de stijgende pressie vanuit de Metropoolregio Amsterdam grote uitdagingen, roept Montelbaan met de andere fracties mee. Die krijgen dit jaar nog meer aandacht en inzet, zegt hij. Er moet naar zijn mening een stadspark ter grootte van het Vondelpark komen in de nieuwe wijk De Scheg. En intussen staat bbA achter de plannen voor de verlevendiging van het Stadshart en de herinrichting van OPA (Oude Dorp, Poel, Anna/Amsterdamseweg).

3 COMMENTS

  1. Minder auto’s.
    Minder vliegtuigen.
    Minder lawaaiige scooters.
    Minder snelheid van auto’s, motorfietsen en fatbikes.
    Minder lawaai van evenementen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.