Dit jaar viert museum JAN zijn zeventigste verjaardag. Dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling ‘Tjalf Sparnaay – The Bigger Picture’, die van 16 februari tot en met 16 juni wordt gehouden. Ook is er een expositie van Lisa Konno, die “The Porcelain Body’ heet en van 14 februari tot en met 16 juni plaats vindt.

Met de jubileumtentoonstelling ‘The Bigger Picture’ viert Museum JAN dus het zeventig jarige bestaan.

Ansichtkaarten

Van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay zijn uit verschillende museale en particuliere collecties ruim 60 werken te zien. Die geven een overzicht van zijn oeuvre, van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn laatste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Sparnaay, internationaal bekend door en geroemd om zijn iconische olieverfschilderijen van gebakken eieren en platgetrapte colablikjes, etaleert in Museum JAN de grootsheid van het kleine, zegt het museum. ‘Met zijn hyperrealistische stijl betovert hij de beschouwer, die direct gelooft in de kracht van zijn verbeelding.’

Mode

Voor deze eerste museale solo maakte modeontwerper en kunstenaar Lisa Konno (1992) nieuw werk waarin ze Japans porselein combineert met textiel. Met dit werk reflecteert Konno op schoonheidsidealen in zowel Japan als Nederland en stelt ze de vraag: wanneer is een zoektocht naar schoonheid een bevrijdende vorm van zelfexpressie en wanneer slaat het om naar een vorm van onderdrukking? Een verwarrende grens die onderzocht wordt in een video-installatie en een serie objecten die het midden houden tussen kledingstuk en sculptuur, vindt het museum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.