Sport, mindfulness en meditatie zouden volgens Noord-Hollanders de manieren zijn om gezond te blijven. Dat blijkt althans uit een onderzoek van voedingsbedrijf Herbalife onder 1200 Nederlanders. Hoewel de fysieke gezondheid hoger wordt gewaardeerd dan de mentale (7,5 tegen 7,0)  vinden Noord-Hollanders over het algemeen de gezondheid in hun provincie best goed en waarderen die met 7,1.

Ondanks deze rapportcijfers is Noord-Holland kritisch op zichzelf:  79% vindt zijn gezondheid gelijk of minder dan die van hun omgeving en 47% maakt zich (zeer) regelmatig zorgen over de fysieke gezondheid.

Vrouwen

Overigens werd het Herbalife onderzoek volgens het bedrijf in heel Nederland uitgevoerd. Het landelijke gemiddelde was een rapportcijfer van 7,2 voor de algemene gezondheid. Daaruit bleek dat zestig procent let op de inname van en vet en 71% zorgt dat er genoeg gedronken wordt. “Bijna de helft is bewust bezig met gewichtsbeheersing (47%) en het voedingspatroon wordt door 57% als gezond omschreven”, zegt het rapport. “Bovendien zegt ruim acht op de tien zich zelden ziek of beroerd te voelen. Toch blijven we behoorlijk kritisch als het op onze eigen gezondheid aankomt, vooral vrouwen spannen de kroon.”

 Gezondheid

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt, althans volgens het onderzoek, de eigen gezondheid gelijk of slechter dan die van de omgeving. Zo’n 87% maakt zich weleens zorgen om de fysieke gezondheid, waarvan 42% zelfs zeer regelmatig. Vrouwen zijn hierbij kritischer dan mannen en beoordelen hun gezondheid lager dan mannen (7,0 vs. 7,3). Ook maken vrouwen zich  vaker dan mannen regelmatig zorgen om zowel hun fysieke gezondheid (46% vs. 38%), als hun mentale gezondheid (39% vs. 28%).

Meer informatie is hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.