Annemieke Brouwer is sinds 1 november geen voorzitter meer van de Vereniging Historisch Amstelveen. Zij trok zich terug na die functie 18 jaar te hebben gehad.

Overigens kondigde zij in de algemene ledenvergadering in de lente al haar vertrek al aan.

Raadslid

Brouwer had altijd iets met het erfgoed van Amstelveen. Als voormalig lid van de gemeenteraad voor de PvdA betoogde zij al keer op keer dat de gemeente onzorgvuldig met haar historie omging. Zij begreep bijvoorbeeld niet dat een spoorweghuisje uit het verleden al was gesloopt, voordat iemand over de plannen daarvoor had gerept en omwonenden er niet over waren geraadpleegd. “Wat zullen we haar missen en wij hopen op een later tijdstip nog officieel afscheid van haar te kunnen nemen,” zegt het bestuur.

4 REACTIES

 1. Tja, Amstelveen zal altijd een plaats blijven zo lang zij het moet hebben van grote hoeveelheden import en expats. Dan zijn de mensen over het algemeen niet geïnteresseerd in de regionale geschiedenis.

   • Daarin heb je wel gelijk, maar ik denk ook dat jij als geen ander kan aangeven dat die ook gedurende een halve eeuw schandalig is verwaarloosd.

    En die lui die vinden dat er aan iets teveel is uitgegeven zullen er altijd zijn. Ik heb dat ook met bepaalde zaken.

 2. Nadat eerst gesloopt was wat had moeten blijven staan, werd hersteld en gebouwd wat nooit bestaansrecht had. Nu probeert Amstelveen te redden wat er nog te redden valt.

  Verkeerde bestuurlijke vergissingen zijn behalve onhandig ook duur: A3 (niet aangelegd), A9 (geen tunnel), stadhuis (verkeerde locatie), KPMG (idem), Hudson’s Bay (idem), bebouwing noordelijke Poeloever (niet gerealiseerd), Stadspoort (idem), Stadsboulevard (idem), herinrichting Stadshart (idem), ov-centrum (idem), Amstelveenlijn (niet verhoogd; geen station Stadshart), Handelsplein (doodgeboren).

  Ter compensatie van alle gemiste kansen besteedt de gemeente veel tijd en geld aan zogenaamd erfgoed waar de gemeenschao niets aan heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.