De jury heeft vijf nominaties gekozen uit de inzendingen die voor de onderscheiding Talent van het Jaar 2023 in aanmerking komen. De onderscheiding wordt – naar talloze andere – het Amstelveen Sportgala (vrijdag 9 februari 2024) uitgereikt.

Overigens tellen de stemmen van het publiek voor de helft mee om drie talenten te nomineren. De jury stelde shortlist dus samen. Stemmen kan tot en met maandag 15 januari via sportgala.amstelveensport.nl/stemmen.

Vijf sporters

De sporters op de shortlist zijn: Bartu Karayel (14-jarige tennisser die al vele nationale en internationale toernooien heeft gespeeld), Mischa Oosterbaan (begon op haar 8e met wedstrijdzeilen en is afgelopen jaar geselecteerd voor het nationale jeugdteam), Marit van Buul (keepster in Pinoké én in het Nederlands team onder 18),  Enzo Fontein (rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC) en Max Ottenheijm (voetballer die afgelopen seizoen de overstap maakte van Roda’23 naar Almere City FC, waar hij nu voetbalt als aanvallende middenvelder bij de O17).

Prijzenregen

Tijdens het Amstelveen Sportgala worden ook de Amstelveense kampioenen gehuldigd, de Sporter van het jaar gekozen, de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt, alsmede coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje gezet. Het Amstelveen Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.