Zonder te melden van welke politieke partij de raadsleden waren, voerde de gemeenteraad vrijdag op de markt actie met kerstballen, die zij uitdeelden. Kennelijk om überhaupt Amstelveners op het bestaan van de raad te wijzen.

“Met de actie wil de gemeenteraad zijn zichtbaarheid in de stad vergroten, op een laagdrempelige manier met inwoners in contact komen en natuurlijk iedereen fijne feestdagen wensen”, zegt de gemeente.

Groen

De ballen waren alle vergezeld van de uitnodiging mee te praten over het beleid voor 2024, waarvoor goeddeels wethouder Floor Gordon verantwoordelijk is. Het gaat vooral over duurzaamheid. Dus: Groen, klimaat, biodiversiteit en water. De mensen op de markt mogen meepraten op een kick-off evenement. Waar wordt die gehouden, vroeg een voorbijganger. Daarover ontstond tussen de raadsleden enig misverstand. Op of aan de Bosbaan, wisten sommigen. Bosbaan 4, zei een raadslid, in een restaurant. Overigens wisten de raadsleden wel dat het op 24 januari werd gehouden, maar niet hoe laat precies. Dat vermeldt nu wel een gemeentelijk persbericht: Van 20.00 tot 22.00 uur ‘op de Bosbaan’ staat er. Maar over de vraag of er een restaurant of andere behuizing voor is uitgekozen, bleek eigenlijk geen van de raadsleden het fijne te weten. De uitnodiging bij de ballen zegt wel dat men de griffie kan benaderen met suggesties: raadsgriffie@amstelveen.nl. ‘Laten we met elkaar het gesprek aangaan’ , stond er ook. Opdat de gemeente groener wordt.

Leefbaarheid

De gemeente Amstelveen zet zich hard in om haar steentje bij te dragen aan de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s), oftewel: duurzame ontwikkelingsdoelen, zegt zij. Al bleek doorlopend het tegengestelde, de gemeente houdt vol dat het jaar 2023 in het teken voor de raad stond van de participatie. “De raad heeft diverse werkbezoeken afgelegd en is met de raad op straat geweest in verschillende wijken om te horen wat er leeft in Amstelveen.” Dat geen van de marktgangers dat niet heeft gemerkt, is voor de lokale  volksvertegenwoordiging blijkbaar van minder belang. Er was trouwens maar een deel van de raad op de markt aanwezig. “Individuele contactgegevens van de gemeenteraadsleden te vinden en meer informatie over de vergaderingen en bijeenkomsten van de raad”, staan blijkbaar op de website, waar overigens de meeste fractievoorzitters geenszins op reageren. Dat is althans de ervaring van amstelveenblog.nl.

Kerstbal

Op de uitgedeelde rode kerstbal staat het logo van de gemeente. Daarbij dus een uitnodigingskaartje voor de bijeenkomst op 24 januari 2024, zonder dat daarbij staat waar het is en hoe laat. De bezoekers van het Stadshart waardeerden de actie en vonden het leuk om met de raad en de burgemeester (die overigens pas na een uur kwam om snel een foto te laten maken) het gesprek aan te gaan en een klein presentje te krijgen, volgens de gemeente.

9 REACTIES

  • Fijn dat steeds dezelfde LULLO de hr Bos op zijn fouten wijst zonder inhoudelijk op de zaken in te gaan. Wees liever blij met de nog zo ongeveer de enige lokale journalist die niet zonder meer de schrijfsels van de afdeling propaganda van de gemeente overschrijft en plaatst.

  • Als het te gek wordt, stuur ik Johan soms een email met het verzoek om te corrigeren. Om Frank te irriteren, dit keer niet:

   “Dat geen van de marktgangers dat niet heeft gemerkt, is voor de lokale volksvertegenwoordiging blijkbaar van minder belang.”

 1. Wat voegt het bezigen van scheldwoorden en het ten onrechte gebruiken van hoofdletters toe aan een discussie? Zeker als voormalig schoolmeester zou u blij moeten zijn dat er nog lezers zijn die zich inzetten voor het correct gebruik der Nederlandse taal.

  • Ik wil me best inzetten voor de verbetering van de Nederlandse taal, edoch dan moet het belangrijkste doel toch wel de inhoud betreffen Daarvan heb ik jammer genoeg nog nooit iets bij de “LULLO” mogen merken.

   Overigens het woord lullo is indertijd een neologisme van Jiskefet geweest en staat voor adolescenten die vinden dat ze veel slimmer zijn dan de rest van de bevolking en uit hoofde daarvan het recht hebben om deze te vernederen.

 2. Frank (met of zonder Bikker) valt regelmatig andere reageerders persoonlijk aan. Hij vindt het dan niet nodig om fatsoenlijk te blijven. Dit gedrag komt niet ten goede aan het niveau van het lokale publieke debat waartoe helaas alleen dit platform gelegenheid biedt.

  Om te verhullen dat hij de meeste bijdragen levert, schrijft hij onder twee verschillende namen. Dat is ook al zo flauw.

 3. De eerste zin loopt nog steeds niet. Wie wist niet van welke partij zij (lid) waren? De raadsleden, de gemeenteraad en/of niet nader aangeduide personen? Verder is gemeenteraad enkelvoud, terwijl uitdeelden meervoudsvorm betreft. Het is wel ontzettend knap dat iemand in staat is zoveel taalfouten in één zin te produceren.

 4. Er staat ook nog steeds:

  “Dat geen van de marktgangers dat niet heeft gemerkt, is voor de lokale volksvertegenwoordiging blijkbaar van minder belang.”

  Ondanks herhaald verzoek, ook per email.

  Teksten met taal-, typ- en spelfouten worden minder serieus genomen. Dit doet afbreuk aan functie en waarde van AmstelveenBlog als stadskroniek. Jammer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.