Wie digitaal internationale kranten en tijdschriften wil lezen, moet naar een vestiging van de Bibliotheek Amstelland gaan, waarvan er in Amstelveen twee zijn (Westwijk en Stadsplein). Daar vindt men nu meer dan zevenduizend kranten en tijdschriften uit honderd verschillende landen in 54 talen. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak.

“We bieden deze kranten en tijdschriften aan via de online databank Pressreader. Hier zijn o.a. kwaliteitskranten, zoals The New York Times, Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en NRC Handelsblad te lezen”, zegt Victor van Honk hoofd communicatie bij de bibliotheek.

Recente edities

Volgens hem gaat het altijd om de meest recente edities. Maar er is ook een archief met kranten tot negentig dagen terug. “Niet alleen fijn als je voor studie op zoek bent naar internationale berichten, maar ook voor de vele mensen die graag op de hoogte blijven van het nieuws in hun thuisland”, zegt Van Honk.

Computers

PressReader is door iedereen te gebruiken. Dat kan via de computers in de bibliotheek of door de app te downloaden op de eigen smartphone of tablet. En door die dan via het WiFi-netwerk te activeren ín de bibliotheek. Na de download zijn ze thuis of onderweg te lezen. Men heeft zeven dagen om PressReader buiten de bibliotheek te gebruiken. Daarna kan men dezelfde stappen ín de bibliotheek herhalen, om opnieuw een week toegang te krijgen. Het is onnodig lid te zijn van de bibliotheek om van deze dienst gebruik te kunnen maken.

Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.