De documentaire over de Amstelveense eigenwijze akkerbouwer Gerlach van Beinum (foto), waarover eerder werd bericht, is op dinsdag 12 december te zien in Cinema Amstelveen.

De documentaire ‘Gerlach’ gaat daar in première in aanwezigheid van de regisseurs en Gerlach. Eerder werd de film vertoond op het documentaire festival IDFA in Amsterdam.

Tankstation

De première is inmiddels uitverkocht, maar er staan inmiddels al meer data gepland. Op IDFA werd de ‘feelgood film’ bekroond als Beste Nederlandse documentaire. ‘Gerlach’ is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra.

Toewijding

Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt, zeggen de makers. Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn keukentje en de groentewinkel-in-de-schuur zijn een ontmoetingsplek voor de mensen uit de buurt van allerlei pluimage. Vanuit zijn stukje land beziet Gerlach, filosofisch en met humor, de absurde wereld om hem heen.

2 REACTIES

  1. Gerlach is niet eigenwijs . Hij is puur en staat voor zijn manier van leven. Iets wat ik niet van die vele jammer genoeg hier aanwezige poenproleten kan zeggen. Daarvoor is ie wel genoeg getreiterd door overheden en projectontwikkelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.