“Het is zo ongeveer het eerste wat je leert als wethouder. Een lint doorknippen”, zei wethouder Adam Elzakalai zaterdag. Samen met winkelcentrum-manager Eduard Helwig van het Stadshart opende hij vervolgens (inderdaad door een lint door te knippen) het Winter Village op het Stadsplein (links op de foto).

Daar bevindt zich tijdens de feestmaand december een ijsbaan van 550 vierkante meter.

Symbool

Het tweetal dat die opende, symboliseerde het in een intentieverklaring vastgelegde beleid dat de gemeente en Unibail-Rodamco-Westfield in het vervolg hun plannen voor het Stadshart op elkaar afstemmen. Collega Floor Gordon van Elzakalai heeft dat onlangs gezegd. Het duo moest zaterdag trouwens wachten op diverse groepen die dansacts op de schaats uit voerden. Na de opening konden liefhebbers schaatsen tegen betaling van € 9,50 per persoon voor twee uur. Er worden ook schaatsen verhuurd, maar meenemen van eigen schaatsen is toegestaan (geen Noren of klapschaatsen). Verder is het dragen van handschoenen verplicht.

Bar

Er is ook dit jaar een Winter Village Bar ingericht ‘foodplein’. Daar vindt men een overdekt terras met een foodstand en oliebollenkraam. Bij de bar kunnen bezoekers terecht voor diverse drankjes en iets voor de ‘kleine honger’. De ijsbaan is dagelijks voor het publiek geopend. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag 12.00 tot 21.00 uur. Buiten de algemene openingstijden om krijgen scholen uit Amstelveen en omstreken de mogelijkheid tot schoolschaatsen.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is de schaatsbaan dagelijks open van 12.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van Kerstavond (12.00 tot 17.00 uur), Eerste Kerstdag (gesloten), Tweede Kerstdag (12.00 tot 17.00 uur), 31 december (12.00 tot 17.00 uur) en 1 januari (12.00 tot 21.00 uur).

Acts

Gedurende de hele periode vinden diverse activiteiten plaats. Op het programma staan onder meer peuterschaatsen (elke woensdag van 9.00 tot 10.00 uur), discoschaatsen op woensdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur en een competitie ‘Eisstockschiessen’ op zaterdag 16 december van 19.00 tot 22.00 uur.

Zondag 3 december schaatsen diverse Pietjes mee op de ijsbaan en zondag 17 december komt de kerstman langs. Voor zondag 10 december staat een bezoek op het programma van Chase en Marshall, de stoere pups van de populaire kinderserie Paw Patrol. Donderdag 4 januari komen ijsprinsessen op bezoek. Alle ‘speciale’ bezoekers komen langs tussen 14.00 en 16.00 uur.

Voor meer informatie: wintervillageamstelveen.nl

 

 

 

3 REACTIES

  1. Bij de eerste Winter Village werden bewoners van het Stadsplein nog uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst, met name over de evenementen die geluidsoverlast zouden veroorzaken. Wij kregen ook een 06-nummer als het te erg en/of te laat werd.

    Nu niet meer. De muziek en de volkszanger produceerden op de eerste dag 83 decibel en dat is hard, keihard. Normaal leven in je woning is dan niet meer mogelijk.

    Vandaag, op zondag, is het geluidsniveau goed te verdragen. Misschien hebben bewoners geklaagd. Wij hopen dat dit zo blijft. De schaatsers hebben er niet minder plezier om. Het is een misvatting dat muziek keihard moet staan om het leuk te laten zijn.

    De ijsbaan ziet er trouwens beter uit dan voorgaande jaren en gelukkig kan men de schaatsers nu ook vanuit de restaurants zien.

  2. Wanneer gaat deze wethouder een lint doorknippen bij winkelcentrum Waardhuizen, ter gelegenheid van de opening van een nieuwe supermarkt aldaar.

    • Ja, de plannen zouden al in afgelopen oktober bekend gemaakt worden, maar deze gemeente heeft altijd meer oog voor de grote jongens dan voor de kleine,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.