Het gratis Alzheimer Café in Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155 gaat op 26 oktober (19.30 uur) over ‘onbegrepen gedrag’.

Ongeveer 85% van de mensen met dementie krijg te maken met stemmingsproblemen, zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid.

Veranderde partner

In het komende Alzheimer Café spreekt gespreksleider Jos Heeremans erover met ambulant verzorger José Groenendaal. Want leven met iemand met dementie betekent vaak leven met een veranderende naaste. Daarbij is het goed te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen en het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar de vraag is dat hoe men daar als mantelzorger mee omgaat en of die moet ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren. Hoe verwerkt een partner bijvoorbeeld dat degene met wie men leeft een ander mens is geworden en wie kan je daarin ondersteuning geven? Kan het onbegrepen gedrag worden beïnvloed door medicatie of dagbesteding?

Verschillen

Er zijn overigens verschillen in gedragsverandering bij dementerenden. Groenendaal geeft uitleg over de verschillende gedragsveranderingen en wat die voor de mantelzorgers en naasten kunnen betekenen. Uiteraard is er tijdens de Alzheimercafé altijd ruim gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Men hoeft zich niet van tevoren aan te melden en de koffie of thee staat op 26 oktober klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.