Stichting rolstoeldansen Amstelveen en danste in wijkcentrum Westend donderdagavond met de gemeenteraad. Een van de raadsleden belde met amstelveenblog.nl, maar die kon op dat moment niet. Maar na afloop kwam er een persbericht van de gemeente. Media werden kennelijk weer geweerd.

Behalve een demonstratie mochten de raadsleden zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te dansen en diverse oefeningen met een handicap uit te proberen.

Topsport

Rolstoeldansers Corrie van Hugten, Ilona Brugman en Nancy Miguel hielden samen met hun staande danspartners een bevlogen verhaal en lieten verschillende dansstijlen zien. Zij doen geregeld mee aan internationale wedstrijden. “Met een handicap kun je (top)sport nog op hoog niveau beoefenen. Iedereen kan dansen met welke beperking ook”, zegt Van Hugten. “Het gaat vooral over wat je wel kan. Dansen is voor alle leeftijden en voor elk niveau.”

De aanwezige raadsleden kregen een rolstoeldansles. De invalide parkeerplekken zijn aan de krappe kant en de oprit om naar het Westwijkplein van het centrum te komen zijn niet allemaal even rolstoelvriendelijk, gaven de rolstoelers hen mee. Wie ook interesse heeft in rolstoeldansen: srn@rolstoeldansen.nl

1 REACTIE

  1. Wat een leuk idee om te dansen met gemeenteraadleden. Ik zou wel eens willen dansen met mevrouw De Marco! Mijn vrouw wil graag dansen met meneer Kootker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.