Het op donderdag 24 augustus (19.30 uur) te houden Alzheimer Café gaat over dementerenden die thuis blijven wonen. Het ‘café’ wordt gehouden in wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155.

Men kan er van 19.00 uur terecht en hoeft zich niet van tevoren op te geven.

Makelaar

Over de ondersteuning van een mantelzorger gaat het in geval een naaste thuis  blijft wonen.  Gespreksleider Job van Amerongen gaat daarover in gesprek met ‘mantelzorgmakelaar’ Karin van Horssen van de organisatie Mantelzorg en Meer. Zij praten over mogelijk­heden om mantelzorgers te ondersteunen. Daarvan  zijn er in Nederland 300 duizend, die dag en nacht verantwoordelijk zijn voor de zorg voor hun thuiswonende partner met dementie. Die beïnvloedt wel het leven van de mantelzorger, de relatie, sociale contacten en verdere bezigheden. De relatie is niet langer gelijkwaardig en men wordt ongevraagd voltijd mantelzorger. “Een zware taak die niet altijd als zodanig herkend wordt door de omgeving”, zeggen de organisatoren van het café.

Volhouden

Om het mantelzorgen vol te houden is het van belang dat men goed voor zichzelf zorgt en dat zich laat ondersteunen, vindt de daarop gerichte organisatie Mantelzorg en Meer. Die biedt gratis (overigens gesubsidieerde) ondersteuning, advies, informatie, training en vervangende mantelzorg. Karin Horssen is van plan daarover informatie te verstrekken. Om 19.00 uur staat de koffie staat klaar. Informatie op www.alzheimer-nederland.nl/amstelland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.