Wat de gemeente tot nu toe niet lukte, is mogelijk geworden door wetgeving, die huurders beschermt tegen ongewenst gedrag van de verhuurders. Sinds 1 juli geldt namelijk de Wet goed verhuurderschap.

Volgens de gemeente krijgt zij meer mogelijkheden om het gedrag van verhuurders, zoals corporaties, en woningbemiddelaars aan te pakken.

!Woon en meldpunt

De gemeente zegt daarbij te denken aan discriminatie, intimidatie, hoge servicekosten, onterechte bemiddelingskosten, ernstig achterstallig onderhoud en het niet terugbetalen van de borg. Er wordt volgens haar een meldpunt voor huurders opgezet. Maar die kunnen nu al met klachten over hun verhuurder of bemiddelingsbureau terecht bij het !WOON Spreekuur. Op deze link klikken voor spreekuurtijden: !WOON . Men kan ook terecht bij amstelveen@wooninfo.nl of bellen naar 020 5230160 (algemeen nummer !WOON 020 5230130).

Boete

!WOON kan huurders helpen hun problemen op te lossen en klachten doorgeven aan de gemeente. Bij overtreding van de wet kan de gemeente onder andere een boete opleggen aan de verhuurder. Omdat de Wet goed verhuurderschap pas op 1 juli in werking trad, kan de gemeente niet handhaven op overtredingen van voor die datum. Meer informatie over de wet leest men hier.

New rules landlordship

Good news for renters that are in conflict with their landlord. From the 1st of July the ‘Wet goed verhuurderschap’ (translated: Law good landlordship) has come into effect. The law gives the municipality more instruments to intervene in the undesirable behavior of landlords and rental agents, for example in terms of discrimination, intimidation, high service charges, unreasonable mediation costs, severely overdue maintenance and refusal to refund the deposit.

The municipality is currently arranging a hotline where tenants can report undesirable behavior of their landlord. Until this hotline is in place, tenants can contact Stichting !Woon for their complaints on the landlord or rental agent. Stichting !WOON will help the tenant to find a solution and pass the complaints along to the municipality. You can contact !WOON by email mail: amstelveen@wooninfo.nl or by  phone: 020 5230160 (!WOON 020 5230130). In case of a violation of the law it is possible for the municipality to impose a fine to the landlord. Because de ‘Wet goed verhuurderschap’ has only come into effect on the 1st of July, it will not be possible for the municipality to enforce on violations before this date. More information on the legislation can be found here.

3 REACTIES

  1. Mensen doen niet altijd waarvoor zij hebben getekend. Dat geldt voor verhuurders en huurders. Laatstgenoemden worden beter beschermd door regels en beter geholpen door instanties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.