De brug over de Amstel bij Ouderkerk is klaar. Volgende week zaterdag wordt die officieel geopend. Daarbij spreken de gedeputeerde Jeroen Olthof van Noord-Holland, de wethouders Herbert Raat (Amstelveen) en Paulette Koek (Ouder-Amstel), vicevoorzitter van de Vervoerregio Amsterdam Marja Ruigrok en directeur Sander Lodder van de aannemingsmaatschappij Van Hattum en Blankevoort namens de bouwcombinatie BOK (Brug Ouderkerk).

Er is jaren gewerkt om de brug tussen de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel te vervangen.

N522

De voormalige stamde uit 1936 en was nodig volgens eigenaar Noord-Holland aan vervanging toe. Die wordt nu gevormd door in totaal twee bruggen. Om de verkeerssituatie rondom de brug te verbeteren zijn ook de aansluitende kruisingen aangepast, fiets- en voetpaden verbreed en kunnen fietsers en voetgangers via de aanleg van twee onderdoorgangen veilig de drukke Provinciale weg N522 oversteken. De nieuwe brug kan er weer een eeuw tegenaan, zegt de eigenaar.

BOK

De opening wordt omgeven door een feestprogramma dat om 14.00 uur begint. Na de openingshandeling om 14.45 uur bij de Amstel (Hoger Einde Zuid) starten om 15.00 uur de feestelijkheden en andere activiteiten voor jong en oud, rondom de Amstel en de feesttent op het bouwterrein. Men moet zich melden bij de ingang van het bouwterrein aan Hoger Einde-Noord 30, in Ouderkerk.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden werden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk uitgevoerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.