P60 en Schouwburg krijgen beide een tegemoetkoming in energiekosten. Zij ontvangen respectievelijk € 21.712 en € 51.814.  Sinds mei bestaat namelijk de regeling ‘Subsidie tegemoetkoming energiekosten maatschappelijke instellingen Amstelveen 2023’.

Maatschappelijke organisaties in kunnen uit dat fonds subsidie aanvragen als zij in (acute) problemen komen door de gestegen energiekosten.

Noodfonds

P60 en de Schouwburg Amstelveen dienden een aanvraag in en worden via de subsidie gecompenseerd voor de hogere energiekosten. De regeling bestaat voor instellingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn. Zij maakt onderdeel uit van het Noodfonds voor Stijgende Lasten, ingesteld om inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen in acute nood te helpen.

Kunst en sport

“De hogere energierekeningen kunnen een flinke hap nemen uit de begrotingen van culturele instellingen en sportverenigingen”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst, cultuur en sport). “Met het noodfonds kunnen we ook organisaties financieel helpen die dat het hardst nodig hebben. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zij in deze financieel lastig tijd kunnen overleven.”

Subsidie

De regeling dient om de gestegen energiekosten éénmalig te compenseren voor diegenen die in acute problemen zitten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleinverbruikers en grootverbruikers. Voor grootverbruikers geldt dat de subsidie 50% van het verschil tussen de energielasten in het basisjaar en de (te verwachten) energiekosten in 2023 bedraagt, met als maximale subsidiebedrag €60.000. Door kleinverbruikers kan maximaal €15.000 worden aangevraagd. P60 en de Schouwburg zijn grootverbruikers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.